X-Phase 2 kit

 


ja, we gaan maar weer eens beunhazen, nou ja beunhazen. Kijk ik ben geen soldeer expert, nog heb ik een technische achtergrond, dus ik probeer me bij voorbaat al te verontschuldigen voor mijn probeersels hier 😉  

Dit is het printje welke ik ga proberen in te zetten voor de hf storing die ik heb op dit moment, zeker nu er legio zonnepanelen bijgekomen zijn links en rechts is de ruisvloer alleen maar toegenomen. s8 continue.. en dat is niet leuk luisteren. vandaar dat ik de x-phase ga uitproberen. was iets van 35 euro dit printje inc verzenden ,deze print komt van afdeling wageningen van de Veron..

 

 

 
 
D.m.v. een hulpantenne kan lokale storing voor het grootste deel worden afgeregeld waardoor hopelijk de HF banden weer bruikbaar in gebieden met veel QRM. Zie voor een uitvoerige beschrijving de website van A43.veron.nl/projecten/x-phase-storings-onderdrukker
 
Een compleet onderdelenpakket voor deze print inclusief passende relais en potmeters is beschikbaar voor 30 euro. Zelf zorgen voor kastje, connectors en schakelaartje. 
 

Mooi thuiszit corona-knutselproject   zeer apart ,de relais staan altijd  aan geschakeld als je op ontvangst modus staat.
ik zou eerder zeggen andersom.. maar dus niet.. dus toch goed gemonteerd 😊 je leert het nog wel eens NL-12447

 

 

 

oh oh ik had een foutje in de windingen gemaakt!! en dan doet die het niet goed!! eruit en opnieuw prutser!

 

 
 
in het kader van recycling  heb  ik een oud kastje hergebruikt en het metertje laten zitten. Dat was puur om het gat opgevuld te laten  ,maar dit apparaat werkt best leuk, en ja het haalt echt wel die nare ratel uit de banden.. maar je moet wel een hulp antenne plaatsen, ik heb mijn discone er gewoon bijgezet en dat werkt afdoende,het gaat erom dat je met twee antennes een stoor signaal kan uitfaseren.
2x plplug / pl258  en een maal bnc gebruikt.. de hulpantenne staat op de bnc.
 
 
ik heb voor de ant aansluiting coax gebruikt geen draad. al lijkt het zeer dun het is 50 ohm  rg316 maar dan de zwarte uitvoering.  al met als en het werkt ook nog. dus ja, een aanrader als je last hebt van storing. en even lekker wilt hobbyen op de koop toe ..

veel plezier. 73,s
nl12446